Hoppa till huvudinnehåll
<<< Djurens Rätt

På gång

Här hittar du en sammanfattande översikt över årets aktiviteter. 

Mars

12/3 – Medlemsmöte

Nu på torsdag 12/3 har vi medlemsmöte för att prata om vad vi ska göra under året. Mötet är kl 18.30 hos NBV på Trädgårdstorget 6. Varmt välkomna!

Februari (2020)

29/2 – Linköping Vego

Gänget bakom Linköping Vego har flaggat för att det i februari är dags för den femte upplagan av Linköpings trevligaste mässa! Djurens Rätt planerar för att delta som utställare för att informera om vad Djurens Rätt vill uppnå, samt sälja tröjor, pins och väskor. Är du intresserad av att stå som volontär i Djurens Rätts monter?  Hör av dig till linkoping@djurensratt.se eller kolla in vår Facebook-sida!

8/2 (kl 14) – Årsmöte 2020

Djurens Rätt Linköping-Kinda-Åtvidaberg håller årsmöte för att redovisa året 2019, besluta om verksamheten för 2020 och välja förtroendevalda inför kommande period. Mer information och dokumentation publiceras närmre mötet.

December (2019)

17/12 (kl 18) – Julmingel med förbundsordförande Camilla Bergvall

Djurens Rätt Linköping-Kinda-Åtvidaberg bjuder in till ett medlemsmöte för att prata om året som varit och året som kommer. Vår förbundsordförande på riksnivå, Camilla Bergvall, kommer också på besök för att prata om att vara aktiv i Djurens Rätt. Välkommen!

November

30/11 Rättvis Julmarknad, Arbetets museum Norrköping

Djurens Rätt Linköping-Kinda-Åtvidaberg deltog vid Rättvis julmarknad för att prata om djurens situation med besökare och sälja böcker, tröjor och andra juliga saker.

Maj

9/5 (kl 18) – Medlemsmöte inför riksstämman

Vi håller ett medlemsmöte för att skapa ett tillfälle att tillsammans gå igenom handlingarna inför riksstämman och sammanställa synpunkter från lokalorganisationens medlemmar. Handlingarna kommer finnas tillgängliga på mötet. Plats: Hos NBV på Trädgårdstorget 6, Linköping.

22/5 – Föredrag EU:s Djurpolitik 

Sebastian Wiklund, chef på Djurens Rätt politiska arbete, besöker Linköping för att informera om aktuella djurskydds- och djurrättsfrågor inför EU-valet som hålls 26/5.

31/5 – Djurens Rätts riksstämma 2019

Årets rikstämma hålls i Örebro och lokalavdelningen kommer vara representerade av fyra röstberättigade ombud. Handlingar och motioner inför stämman kommer presenteras 2/5. Under maj månad kommer dessa att diskuteras lokalt för att lokalavdelningen ska bilda sig en uppfattning om vår hållning.

April

17/4 – Föreläsning med Per Jensen om Djurens känslor.

Per Jensen som är professorn i etologi (läran om djurens beteende) vid Linköpings universitet håller ett föredrag vid Naturcentrum kl 18:30.

Mars

Debattartikel i Corren om kycklingindustrin

En debattartikel av Tina Hogevik (tf förbundsordförande) och Anna Harenius (sakkunnig etolog) från Djurens Rätt som lyfter djurskyddsproblemen med det stora antalet kycklingar som drabbas av benbrott vid hantering och transport inför slakt.