Hoppa till huvudinnehåll
<<< Djurens Rätt

På gång

Här hittar ni enkelt vad som är på gång. Aktuella möten, evenemang och aktioner.

Rättvis julmarknad 1/12 2018

45831046_2456341917739092_2513487725739376640_o

Lördag den 1 december är vi med och arrangerar Rättvis Julmarknad på Arbetets museum i Norrköping.
Öppet mellan klockan 10 och 16, välkomna att besöka oss! Sprid gärna eventet och skriv att du kommer!

 

2 juli Rimforsa marknad

http://www.djurensratt.se/om-djurens-ratt/kalendarium/djurens-ratt-komme…

Liberalernas riksårsmöte

 

Är du liberal? Under helgen finns vi tillsammans med riksorganisationen på plats vid Liberalernas riksårsmöte som i år hålls i Linköping. På bilden vår ordförande (t h) tillsammans med vår politiska samordnare (t v). Välkommen att prata med oss

Aktivmöte 27/4

Vi träffas onsdagen den 27 april kl 17:30 igen, då du är varmt välkommen till vår lokal på Nygatan 58 i Linköping.

 Blodomloppet 2016

I år kommer vi återigen att delta i Blodomloppet i Linköping! Vi springer/går i lag med Djurens Rätt-tröjor och de som vill fikar gemensamt efteråt. Vår tidigare medverkan har varit väldigt uppskattad bland våra deltagare. För att få delta gratis, är det medlemsskap och först till kvarn som gäller!

Vill du vara med? Skicka dina uppgifter* till vår samordnare för vår medverkan, Magnus Irestig, magnus.irestig@gmail.com.

Vi ses!

*Vilka uppgifter ser du här: http://nkel.netnovo.se/

Debatt om påskfjädrar i Corren

Förra veckan uppmärksammade vi på Corren Debatt om verkligheten bakom påskens fjädrar och ägg samt uppmanar till att välja djurfria alternativ för en mer fantasifull, schysst och glad påsk.

http://www.corren.se/asikter/debatt/vackra-fjadrar-doljer-en-dyster-verk…

Årsmöte 2016

Är du medlem i Djurens Rätt Linköping-Kinda-Åtvidaberg? Välkommen på årsmötet 2016!

Du som inte är medlem men intresserad av Djurens Rätt är också varmt välkommen men enbart medlemmar har rösträtt. Medlemmar i Djurens Rätt Linköping-Kinda-Åtvidaberg kommer också att få en kallelse till årsmötet skickat via post med mer information om bland annat årsmöteshandlingarna.

Det här är din chans som medlem att påverka föreningen även om du inte är aktiv annars. Du kommer kunna uttala dig och lägga förslag om du vill, samt rösta i de olika frågorna som kommer upp. Du får också tillfälle att lära känna oss aktiva lite mer!

I samband med årsmötet föreläser Sandra Lamborn från Djurens Rätt utifrån ”Förändra! En handbok i praktisk djurrätt”. Läs mer om handboken på forandra.org.

Varmt välkommen!

Djurens Rätt ställer ut på Linköping Vego 17/10!

För andra året i rad annordnar Linköping Vego en helvegetarisk mässa här i Linköping. Förra året deltog 400 pers och Djurens Rätt fick över 30 nya medlemmar. I år beräknas ännu fler deltaga!

Vill du hjälpa till i Djurens Rätts monter? Mejla Hannah Matkala Nylander hannah.matkala.nylander@djurensratt.se. Det kommer även behövas sovplatser för de som reser hit för att hjälpa till i Djurens Rätts monter. Har någon plats, mejla gärna Hannah.

För mer info om mässan besök www.linkopingvego.se

Vi ses där!

Djurens Rätt Linköping- Kinda/Åtvidaberg anordnar föreläsningar om framtidens djuroberoende forskning. Missa inte, på Linköpings stadsbibliotek den 18/10.

Vill ni hjälpa till att sprida informationen kom förbi vårt vegocafé på torsdag 8/10 och hämta flygblad och affischer!

Välkomna!

Vegocafé/aktivmöte

Hög tid för höstens vegocaféer att sätta i gång!
Kom till Nygatan 58 och häng med oss på vegocafé/aktivmöte den 8/10, 12/11 och 10/12 kl.18.00-.

Är du intresserad av att hjälpa till som cafévolontär, skicka ett fb-meddelande eller mejla linkoping@djurensratt.se.

BLODOMLOPPET 2015

Djurens Rätt Linköping/Kinda/Åtvidaberg kommer inte kunna ordna ett lag i år. Vi vill ändå uppmuntra våra medlemmar att springa för djuren. Om man inte har en Djurens Rätt t-shirt från tidigare år finns t-shirts att hämta i vår lokal på Nygatan 58.

Kom förbi lokalen under aktivmötet den 5/5 kl.18.30 eller vegocafét den 14/5 kl.18.00.

Mvh
Styrelsen

Årsmöte 2015

den 10/2 kl.18.30 i NBVs lokal på järnvägsgatan 10.

Efter årsmötet tar vi en kort pause med fika.

Hanna Oskarsson berättar sedan om sin uppgift som konsumentansvarig på Djurens Rätt. Hon kommer prata lite om olika djurmaterial som ull, dun, läder och päls, hur Djurens Rätt arbetar för att företag ska bli exempelvis pälsfria och lite om vårt arbete med icke djurtestade produkter (kosmetika och rengöring).
Vi kommer även diskutera hur vi som aktiva på lokalt plan kan påverka butiker och restauranger.

Är du intresserad av att vara med i vår styrelse eller någon av våra andra viktiga poster, vänligen mejla Magnus magnus.irestig@gmail.com

Varmt välkomna till årsmötet!

Corren publicerade en mycket intressant artikel om kött i sin helg bilaga Paus.

Läs den här: www.corren.se/paus/kottfrosseriet-hotar-bade-halsa-och-miljo-7391427.aspx

I tidningsbilagan finns infallsvinklar från flera personer, även Djurens Rätt Linköping/Kinda/Åtvidabergs ordförande.

Keep it loud 16/8, Kungsträdgården i Linköping

Vi söker volontärer som vill hjälpa till att stå i Djurens Rätt infotält under festivalen som startar 17.00.

Att stå i infotält kan innebära allt från att dela ut recept, ballonger och infoblad till att sälja Djurens rätt-produkter och medlemskap till intresserade besökare.

Kontakta oss om mellan vilka tider du kan och vill stå i tältet:linkoping@djurensratt.se eller på vår Facebook-sida (länk:https://www.facebook.com/djurensrattlinkoping).

Info om Keep it Loud-festivalen (länk: http://www.elsaskylten.se/evenemang/keep-it-loud-2014)

Blodomloppet!

På torsdag nästa veckan, 22/5, är det dags för blodomloppet! Kajnin är redan i stan för att heja på oss!

Vi behöver frivilliga till vårt tält under loppet, det innefattar att ta hand om Kajnin och servera våra deltagare lite mat. Hör av er till frida.elisabet.berg@gmail.com om ni är intresserade.

Än finns det tid att anmäla sig till blodomloppet som individuellöpare. Det gör man själv på blodomloppets hemsida. Som individuellöpare är man välkommen att hänga i tältet, något att äta och djurensrätt-t-shirt, hör bara av er i tid.

Träna hårt! 😉

Sista dagen att anmäla sig till Djurens Rätts lag för blodomloppet är nu på onsdag, den 23/4.

Anmäl dig till Frida på frida.elisabet.berg@gmail.com. Informationen som behövs är: För- och efternamn, distans (10km, 5km löp eller 5km promenad), födelseår, telefonnummer, mejladress, om blodgivare och om ICA-kort. Priset är 170kr per person i lag, med rabatt. Kontouppgifter för anmälningsavgifter kommer ges vid anmälan.

Djurens Rätt bjuder in till knytkalas!

Lördag den 10/5 kl.13.00 annordnar Djurens Rätt Östergötland knytkalas i Linköpings Trädgårdsförening.

Medtag ett glatt humör, en filt och något gott veganskt att bjuda på. 😉 Ingen föranmälan krävs och alla är välkomna, medlemmar samt icke-medlemmar.

Om vädret inte vill möts vi ändå upp i Trädgårdsföreningen kl.13.00 för att sedan förflytta oss till ett café i Linköping där vi kan ta en mysig fika.

 Varmt välkomna hälsar Djurens Rätt Östergötland!

Igår den 22/5 var det åter dags för Blodomloppet i Linköping. Tack alla som deltog för Djurens Rätt! Tack till Kajnin, som tyvärr inte fastnade på bild. Tack alla som hejade på oss.

 Infobord på Folkungaskolan (11/10 2013)

Idag höll Djurens Rätt infobord på Folkungaskolan. Vi delade ut gratis material, samlade in namn mot minkfarmning och till vår lokala veganskt i skolan-kampanj.
Tack Folkungaskolan för en fin dag!

Blodomloppet

Vårt deltagande i Blodomloppet 23:e maj blev en solskenshistoria. Både vad gäller väder och deltagande. 16 personer sprang eller promenerade för Djurens Rätt. Efteråt samlades vi i vårt tält och trots lite trängsel blev det ett mycket trevligt samkväm med korv och bröd och smörgåsar.

Ung Vänster kongress

10 och 11 maj var vi, efter inbjudan, på plats på Ung Vänsters rikskongress i Linköping. Det blev ett mycket lyckat evenemang där många skrev på vår namninsamling mot minkuppfödning. Där fick vi möjlighet att prata om pälsdjursuppfödning och djurrätt i allmänhet och förhoppningsvis har vi påverkat framtidens politiker att arbeta i en mer djurvänlig riktning!Djurvänlig dag i Gränden

Lush 23 mars

Vårsolen strålade när vi begav oss mot Gränden och Lush väldoftande butik. Jag vill påstå att vi tog med oss en hel del av den värmen och ljuset in. Ja, det blev ett mycket lyckat jippo. Ballonger, kramar och en riktigt stor mängd material delades ut. Samtidigt fick vi också in en hel del underskrifter till Lush Reach-kampanj samt minst en ny medlem. Aktivismen verksamhetsåret 2013 kunde knappast börjat bättre.

 

1 Nov 2012

I backspegeln läggs sommardag till sommardag, höstdag till höstdag och snart kör vi in i ett vinterlandskap mot en god jul. Längst vägen har vi gjort våra stopp.

Ett mycket trevligt sådant hade vi lördagen den 6 oktober i Lush butik i köpcentret Gränden då Kajnin var i sitt esse. Kramar, infoblad och ballonger delades ut och namnunderskrifter och peppande snack samlades in. Under positiva former lyckades vi sätta fokus på bla ”pälsdjurens” grymma situation.

 

Redan söndagen därefter (14:e) gjorde vi ett nytt stopp. Den här gången i Linköpings stadsbibliotek. I samband med att Claus Möller höll en föreläsning om och  utvecklade Martinus tankar om bla vegetarisk kost och vår utveckling bort från köttätande bjöd vi på äpplen och vegetariska recept. Ett tjugotal personer var på plats och det blev några mycket inspirerande timmar.