Hoppa till huvudinnehåll
<<< Djurens Rätt

Kandidera till revisor!

Djurens Rätt är en rikstäckande förening med ett flertal lokalavdelningar runt om i landet. Lokalavdelningarnas roll inom Djurens Rätt är att påverka på lokalnivå, informera om Djurens Rätts arbete och kampanjer, samt slutligen men inte minst anordna lokala arrangemang som främjar Djurens Rätts vision – en värld där djur respekteras som kännande individer med rätt till sina egna liv. 

Vill du vara med och säkerställa att lokalavdelningen arbetar i enlighet med Djurens Rätts vision och handskas med lokalavdelningens pengar på ett korrekt sätt? Då borde du kandidera till att bli revisor!

Vad gör en revisor?

Djurens Rätt Linköping-Kinda-Åtvidaberg har en revisor och en revisorsuppleant (ersättare) som väljs av årsmötet. Revisorn är ansvarig för att kontrollera att styrelsen under året arbetat i enlighet med den verksamhetsplan som årsmötet godkänt och att styrelsen har handskats med ekonomin på ett korrekt sätt. Inför  årsmötet skriver revisor en revisionsberättelse som berättar hur revisorn uppfattat styrelsens arbete. Revisorns granskning och revisionsberättelse är viktig för att ge medlemmarna insyn i styrelses arbete, så att medlemmarna kan fatta informerade beslut under årsmötet.

Vilka kan kandidera?

Det är en fördel om man som revisor har tidigare erfarenhet av styrelsearbete. Till skillnad från andra förtroendevalda poster så behöver revisorn inte vara medlem i Djurens Rätt.

Nyfiken?

Vill du veta mer om? Hör av dig antingen till lokalavdelningens valberedning eller till den sittande styrelsen.

Valberedning: valberedning.djurensrattLKA@gmail.com
Styrelse: linkoping@djurensratt.se eller via Facebook

För att kandidera till revisor så är det bästa sättet att anmäla sitt intresse till valberedningen. Men du kan också nominera dig själv på plats under årsmötet.

Är du nyfiken på vad det finns för andra roller inom lokalavdelningen?

Läs mer om: